Diensten

Projecten

Voordat u als klant besluit in zee te gaan met StoriumPlus zullen we eerst een analyse doen van uw specifieke situatie. De volgende zaken komen daarbij aan bod:

  • Kwartierwaarden: Deze zijn op te vragen bij de energieleverancier en geven het beste beeld als het een periode van meerdere jaren betreft. Naast kwartierwaardes voor afname zijn vaak ook de gegevens voor injectie en productie beschikbaar. 

  • PV-installatie: Wat is het piekvermogen en van wanneer dateert de installatie. In bepaalde gevallen kan een bestaande installatie aangepast en/of uitgebreid worden. 

  • Beschikbaar aansluitvermogen: Beschik je als klant over een klantcabine en welk vermogen is beschikbaar. 

Na ondertekening van de offerte verzorgen wij de aanvraag bij de netbeheerder en werken we het plan uit voor de technische implementatie van het systeem. De plaatsing en activatie van het systeem geschieden altijd door een gespecialiseerd installatieteam waarna onze trading partner de koppeling met hun cloudplatform voorziet.

Oplevering gebeurt op het moment dat de installatie conform wordt gevonden door een erkend keuringsorganisme

Simulatie

In bepaalde meer complexe situaties kan het lonen om ten aanzien van de energie-infrastructuur eerst een diepteanalyse te doen van de toekomstige situatie van uw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld zijn als het wagenpark wordt geëlektrificeerd maar ook wanneer een bedrijfspand dient te worden gerenoveerd. Een ander voorbeeld is dat bedrijfsprocessen meer fundamenteel moeten worden afgestemd op gedynamiseerde energietarieven.

In deze gevallen werkt StoriumPlus samen met een gespecialiseerde partner die op basis van slimme energiesoftware diverse toekomstige scenario’s kan simuleren. De uitgebreide rapportage geeft u als ondernemer een veel betere houvast om in de toekomst goed gefundeerde investeringen, zoals de aanschaf van een batterij, te kunnen doen.

Huur

Heeft u tijdelijk behoefte aan energieopslag, bijvoorbeeld door uitbreiding van het elektrisch wagenpark of wacht u op een versterking van uw netaansluiting?

Wanneer u tijdelijk energieopslag nodig heeft, dan is het huren van een batterij een serieuze optie. Batterijhuur is mogelijk voor een week tot circa 24 maanden. We kijken naar wat in uw situatie de meest geschikte batterij is en bieden daar een passende oplossing voor. 

En dat alles voor een scherp huurtarief per maand inclusief service, onderhoud en monitoring. Bovendien is het goed om te weten dat het gebruik van groene stroom een positieve invloed kan hebben op uw vergunningsaanvraag.

Ook als u eerst wilt weten of een batterijoplossing werkt in uw situatie, is huren een interessante optie, waarna u eenvoudig de overstap naar koop of lease kunt maken.

Battery as a Service

Via ons “Battery as a Service” model (BaaS) blijft de batterij eigendom van StoriumPlus en hoeft u als bedrijf dus geen grote investering te doen om toch te kunnen profiteren van de voordelen van het opslagsysteem.

U wordt als klant 100% ontzorgd doordat aansturing, beheer en onderhoud van de batterij volledig worden uitgevoerd door StoriumPlus. Hierdoor haalt U niet alleen veel meer uit uw bestaande zonnepark en netaansluiting maar bent tevens veel minder vatbaar voor dynamische energietarieven. Het financieel voordeel deelt u met ons en vertaalt zich door een maandelijkse creditnota op uw elektriciteitfactuur.